FAQ’s audities jeugd

Veelgestelde vragen jeugd audities

 

 

Hoe kan ik meespelen in een voorstelling…?
Geef jezelf op voor de audities. Alle kinderen die meespelen in een voorstelling van het jeugdtoneel zijn gekozen nadat zij auditie hebben gedaan.

 

Wanneer kan ik auditie doen?
Als je tenminste 8 jaar oud bent, goed kunt lezen en woont in (de omgeving van) Berg en Dal. Je kunt je aanmelden voor de auditie tot 1 juli. via: jeugdzuutenienval@gmail.com.

 

Waar vinden de audities/repetities plaats?
De audities/repetities vinden plaats in de Sleutel aan de Bredeweg 71 te Groesbeek.

 

Wanneer zijn de repetities?
De repetities vinden plaats op de maandag van 18.30 tot 20.00 (in aanloop naar de uitvoeringen kan dit uitlopen) Tevens plannen wij een aantal repetities op de zondag van 10.00 tot 13.00. Met name in de laatste maanden voor de voorstellingen zal dit vaker voorkomen, deze worden al op tijd via een repetitieschema aan je mede gedeeld. Het speelseizoen is van september tot en met april.

 

Wat kost het?
Het doen van auditie bij het jeugdtoneel van Den Zuuten Ienval kost niets. Wanneer je een rol hebt gekregen betaal je € 75,- contributie voor een heel seizoen.

 

Wat wordt er van je verwacht?
Het regieteam verwacht dat je je volledig inzet. Dat je de durf hebt om je in een rol te verplaatsen en de aanwijzingen ten uitvoer brengt. Dat je op tijd en zo mogelijk altijd aanwezig bent. Toneel is een samenspel net als een groepssport, maar dan zonder reservespelers. En belangrijk is dat je er plezier aan beleeft.

 

Wat kun je onder andere verwachten tijdens de auditie?
Er wordt gekeken naar de beleving en uitbeelding van emoties en lef en hoe creatief je bent tijdens het spel.  Ook gebruiken we in de stukken muziek waarbij er zang en dans voor kan komen. Hierbij gaat het vooral om het durven zingen en dansen.

 

Wie zijn er bij mijn auditie aanwezig…?
Bij de audities zijn de volgende mensen aanwezig: Het regieteam (bestaande uit: Nol de Bruin en Samanta Nillessen) een paar spelers van het volwassenentoneel voor het begeleiden tijdens de auditie.

 

Wat kan ik aan mijn auditie voorbereiden?
Niets, je moet alleen zorgen dat je met veel enthousiasme en plezier deelneemt.

 

Waar wordt bij mijn auditie op gelet?
Wat belangrijk is, is dat je laat zien dat je enthousiast en creatief bent, lef hebt om voor mensen op te treden en graag deel wilt uitmaken van het nieuwe productieteam van het jeugdtoneel van Den Zuuten Ienval.

 

Hoe gaat het na de auditie?
Kort na de auditie krijg je te horen of je een rol krijgt in de nieuwe productie. De repetities starten dan al vanaf september. Eerst vindt er een gezellige kennismakingsdag plaats. Daarna beginnen de repetities. De voorstellingen worden gespeeld in maart / april. Na aanmelden hoor je de exacte data zodra deze bekend zijn.

 

Waar kan ik me aanmelden of aanvullende vragen stellen?
Als je wilt aanmelden of nog vragen hebt die hiervoor niet beantwoord zijn, mail dan naar: jeugdzuutenienval@gmail.com.