FAQ’s audities jeugd

Veelgestelde vragen jeugd audities

 

 

Hoe kan ik meespelen in een voorstelling…?
Geef jezelf op voor de audities. Na afloop maak je kans om mee te spelen.

 

Wanneer kan ik auditie doen?
Als je tenminste 9 jaar oud bent, goed kunt lezen en woont in (de omgeving van) Berg en Dal. Je kunt je aanmelden voor de auditie via: het aanmeldformulier. 

 

Waar vinden de audities/repetities plaats?
De audities/repetities vinden plaats in Verenigingsgebouw de Sleutel aan de Bredeweg 71 te Groesbeek.

 

Wat kost het?
De audities bij het jeugdtoneel kosten niets. Wanneer je een rol hebt gekregen betaal je € 75,- contributie voor een heel seizoen.

 

Wat kun je tijdens de auditiedag verwachten?
Er wordt gekeken naar de beleving en uitbeelding van emoties en lef en hoe creatief je bent tijdens het spel.  Ook gebruiken we stukken muziek waarbij er zang en dans voor kan komen. Hierbij gaat het vooral om het durven zingen en dansen.

 

Wie zijn er bij mijn auditie aanwezig…?
Bij de audities is het regieteam aanwezig. Dit team bestaat uit Bram Wijers en Karlijn van Basten (regie) en leden van het volwassenentoneel. Zij begeleiden de audities en repetities. 

 

Kan ik mijn auditie voorbereiden?
Nee. Zorg dat je met plezier en enthousiasme deelneemt. 

 

Wat gebeurt er na auditie?
Kort na de auditie krijg je te horen of je een rol krijgt in de nieuwe productie. De repetities starten dan vanaf september. Eerst vindt er een gezellige kennismakingsdag plaats. Daarna beginnen de repetities. De voorstellingen worden gespeeld in maart / april. De exacte data worden later bekend gemaakt. 

 

Wanneer zijn de repetities?
De repetities vinden plaats op de maandag van 18.30 tot 20.00 (in aanloop naar de uitvoeringen kan dit uitlopen). Ook plannen wij een aantal repetities op de zondag in. Deze zijn van 10.00 tot 13.00. Met name in de laatste maanden voor de voorstellingen zal dit vaker voorkomen, deze worden al op tijd via een repetitieschema aan je mede gedeeld. Het speelseizoen is van september tot en met april.

 

Wat wordt er van je verwacht tijdens repetities?
Het regieteam verwacht volledige inzet. Dat je de durf hebt om je in een rol te verplaatsen en de aanwijzingen volgt. Ook wordt er verwacht dat je op tijd en zo mogelijk altijd aanwezig bent. Toneel is een samenspel net als een groepssport, maar dan zonder reservespelers. En het belangrijkste is natuurlijk dat je er plezier aan beleeft.

 

Waar kan aanvullende vragen stellen?
Voor aanvullende vragen mail gerust naar: jeugdzuutenienval@gmail.com.